CITIGO ukazuje, jak má vypadat správné městské auto - malé vnější rozměry kombinuje s výjimečně prostorným interiérem dostatečným pro čtyři dospělé osoby. Spolu se svou skvělou manévrovatelností a komfortem se CITIGO snadno vyrovná s každou životní situací, do které se dostanete.
Akční nabídka modelů
pocitadlo
ÚVOD  | |  ZPRAVODAJ  ADMINISTRACE                                    Vytvořeno © 2012 "webmaster " E-Mail: petrikve@email.cz
PŘEJÍT NA ZPRÁVY IHNED.CZ
Dohodne se Zeman s Putinem na preferencích pro český byznys?

S vtipem nebo vážně, prezident Zeman oznámil, že Pražský hrad evidentně bude muset objednat třetí letadlo pro zástupce byznysu, kteří by ho chtěli doprovázet během oficiální návštěvy Ruska 20. listopadu. Oznámení zaznělo na pozadí nové porce protiruských sankcí, které vyhlásily USA.
„Podle statistiky za první půlrok roku 2017 vzrostl český export do Ruské federace o 19 %," sdělil Sputniku Jiří Mašata, vedoucí moskevského zastoupení společnosti CzechTrade, která se zabývá doprovázením českých firem na ruském trhu.
Mašata: Hlavní část našich dodávek do RF v tomto roce tvořily průmyslové výrobky. Přičemž nejrychleji roste export strojírenské produkce: za prvních šest měsíců tohoto roku vzrostl o více než 26 %. Jde konkrétně o dopravní prostředky, detaily a součástky pro montáž automobilů. Druhé místo podle objemu exportu do RF tradičně zaujímá počítačová technika, zařízení pro telekomunikaci, záznamy a reprodukci zvuku. Jsou žádané i jiné směry, například dodávky technologického zařízení pro živočišnou výrobu, krmiva a dokonce léků.

Ruská média píší, že je Česko mezi lídry v dodávkách ovocných koncentrátů díky tomu, že koncern Agroexpo CZ uzavřel s Rusy kontrakt na 5 milionů euro. Dříve se uvádělo, že Skoda Transportation předala zákazníkovi — Petrohradskému metru osm sestav vagónů s asynchronním pohonem. Nejnovější informací z této kroniky je zahájení provozu závodu na výrobu komponentů pro obráběcí stroje české společnosti Hestego v Uljanovsku. Jak se daří Čechům budovat činnost v Rusku navzdory sankcím? Pomáhá lokalizace, tedy přenos výroby do Ruska?

Lokalizace ve své podstatě v žádném případě nemůže mít pozitivní vliv na náš export. Nehledě na snahu vydávat tuto tendenci za pozitivní pro zahraniční společnosti, jedná se podle všeho o obcházení omezení, které ruská strana staví na cestu importu. Pokud zahraniční společnost dříve exportovala do RF svou produkci, tak nyní přenesením výroby na ruské území automaticky ztrácí objem exportu v RF. Vždyť většina komponentů musí být od nynějška místního původu. Tak je tedy lokalizace jen jednou z možností, jak zůstat, upevnit se na ruském trhu, ale řešení to není zcela ideální. CzechTrade podporuje české firmy, které se chtějí vydat na tuto cestu. Doprovázíme jak začínající experty, tak i zkušené hráče, kteří hledají všechny nové sféry činnosti v zahraničí. Jako příklad mohu uvést firmu, která dříve jen dodávala do Ruska sanitární keramiku a nábytek do koupelen a nyní vytvořila v centru Kalužské oblasti rusko-český podnik Centrum keramiky, s.r.o. Jeho výrobky s obchodní značkou Dreja se prodávají nejen v Rusku, ale aktivně se exportují i do Evropy. CzechTrade asistoval zmiňované společnosti AgroexpoCZ, která byla schopna se upevnit na trhu surovin pro ovocné džusy. Celkově jsme doprovázeli a doprovázíme velké množství českých firem, ale jejich úspěchy neprezentujeme kvůli našim povinnostem mlčenlivosti.

Podaří se českým společnostem vrátit se k předkrizové úrovni exportu do RF?

Očekávám, že český export automobilů a zařízení bude postupně růst. Na tuto tendenci stejně jako na růst objemů celého českého exportu do Ruské federace mají pozitivní vliv dva nejdůležitější faktory. V první řadě samozřejmě relativní stabilizace rublu a stabilizace světových cen ropy, také nízká inflace v Rusku a adaptace k práci v nových podmínkách. Vše tak je, ale… přesto bude vrátit se k předkrizové úrovni naší spolupráce velmi velmi složité. Dnes mluví čeští exportéři přímo o tom, co brání práci na ruském trhu. V neposlední řadě to jsou i finanční problémy. Podle všeobecného přesvědčení se v nejtěžší situaci ocitli dodavatelé produktů, jejichž prodej se obvykle provádí za peníze z dlouhodobých úvěrů. A ačkoli se zdá, že se zde objevuje známý progres, tak dlouhodobé úvěry jsou ještě stále málo dostupné.

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, který nyní společně s Hospodářskou komorou formuje podnikatelskou misi pro doprovázení prezidenta Zemana, sdělil: „Podnikatelské mise do Ruska se zúčastní přes 120 českých firem. Zájem o misi do Ruska je velký a dá se předpokládat, že počet firem, které se na misi hlásí, ještě mírně vzroste. Ruský trh patří mezi naše tradiční obchodní partnery a věříme, že tomu tak i nadále zůstane. Víme, že pro některé naše členy byly sankce na ruském trhu problém, nicméně firmy musely najít řešení a s podmínkami na trhu se vyrovnaly."

PočasíVíce počasí
ÚVOD   KATALOG STRÁNEK   ZPRÁVY IHNED.CZ    INZERCE   HUMORNÉ FOTO   AKTUALITY
Podrobnosti o produktu
Tak tohle je moje první knížka. Je ve formátu PDF a můžete si ji stáhnout a vytisknout. Psal jsem ji za pomoci spousty lidí víc než rok. Je to moje vize České republiky v roce 2035.
Je tam spousta nápadů a ilustrací a prosím vás všechny, abyste si ji přečetli a diskutovali o ni, protože je důležité, aby naše země měla vizi. Snad se vám bude líbit. A pokud byste chtěli tištěnou, stavte se na pobočce Levných knih.  Je samozřejmě zdarma.
Kdo má šanci sestavit vládu?
Hlasujte v anketě ke složení vlády ČR 2017. Kterou možnost upřednostníte? ANKETA
Již od 197 900 Kč
V Portugalsku chytili prehistorické monstrum žraloka

Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry (IRMA) vylovili u břehů oblasti Algarve prehistorický druh žraloka.